Intresserad av att börja rida?

ridskola

I våra ridgrupper är man som mest sex elever. De rider både inomhus och utomhus beroende på väder och vind. Lektionen är en timme och vi lägger stor vikt vid att man ska lära sig hantera och sköta hästar och inte bara att rida.
Att göra ordning hästen före och efter ridningen ingår i lektionstiden när man är nybörjare och övriga grupper bör komma minst 15-20 min innan lektionsstarten för att göra detta.

Det är även lektioner på loven med undantag för sommar- och jullov när hästarna vilar.

Man har teori 2-3 ggr per termin, då är det hela timmen. Teorin varierar och kan vara antingen praktisk med häst eller enbart teoretisk. Det är alltid teori på höstlov, sportlov och påsklov.

Ni får testa på 2 ggr(kostar 180 kr/gång). Vill man fortsätta så får man en faktura för hela terminen och det tillkommer en medlemsavgift på 400 kr per kalenderår och då ingår en olycksfallsförsäkring samt medlemskap i Svenska Ridsportförbundet. Höstterminen är 19 tillfällen och vårterminen 23.

Kan man inte komma till ridlektionen ska man avboka senast två timmar innan lektionsstart för att få rida-igen vid ett senare tillfälle. Man får max två igenridningstillfällen/termin.

Vid intresse av plats eller frågor kontakta oss på This is a mailto link

Uppdaterad: 21 JUN 2018 12:31

OCH på Instagram allerumryttarforening

#allerumryttarforening
#allerumridskola

För ridskoleelever följa oss även på allerumridskola där mycket av infomationen hamnar.

Postadress:
Allerums RF - Ridsport