Skötare i stallet

Att vara skötare i Allerum ryttarförening

Du får bara vara i stallet ensam om du fyllt 12 år, innan dess måste en vuxen vara med dig.

Du ansvarar för 1 hästar varje vecka eller varannan vecka, beroende på hur många skötare det finns på hästen.(max 2 personer/per häst)

Ha koll på Facebooksidan Stallet skötarna (detta är jätteviktigt)

Detta förväntas av dig.

• Mocka i boxen på fredagar och lördagar

• Senast kl.19 på fredagar så ska det vara mockat och höpåsarna fyllda så den som natthöar kan göra det.

• Lösdriften - mocka bort överflödigt bajs, sen fylla på med ny halm och de så det är vatten i hinkarna.

• Fylla på höpåsen (fredagar och lördagar och se så det är vatten i deras spannar.

• Hästarna står inne fredagar till lördagar när det det är ridlektioner.

• Mocka ute i hagarna då hästarna går på lösdrift. Ta en grep och kärra och gå ut och mocka.

• Natthöa efter schema på fredagar och lördagar.

• Se till så att hästens utrustning är hel och ren, säg till om de är sönder(styrelsen eller om ni ser Lars på gården)

Putsa (smörja in) och tvätta hästens sadel och träns ca 1 gång i månaden.

• Inte rida ut ensam, minst 2 st.

• Tvätta hästen/svans om det behövs i spolspiltan inne hos privathästarna.

• Täcke på under senhöst och vinter. Vet du inte hur det ska ligga fråga.

• Ponnyridning på Nationaldagen 6 juni - Allerumkyrka

• Brandorama

• Ni får inte hoppa själva - endast med tränare och att ni frågat styrelsen om lov först.

• Markarbete ok men inte varje gång ni rider.(sockerbit med bommar)

Detta får du göra:

• Rida på fredagar 1 timme

• Rida på höstlov, jullov, sportlov och påsklov - ca 1 timme/dag, låta hästen vila någon eller några av dagarna under loven.

• Ni kommer överens med din skötarekompis om vad som gäller på loven så alla får 50% var.

Knatteridningen:

• När du har knatteridningen får du lov att skritta igång hästen ca.20 min innan. Man använder sin egen sköthäst till knatteridningen så det rullar på alla hästa och inte bara på några få.

• När hästarna äter sin frukost, mockar ni i lösdriften och fyller på ny halm.

• Hålla i knatteridningen 3-4 gånger per termin på söndagarna kl.10-11.

• Ta in hästarna på morgonen när du har knatteridningen och ge dem höpåsarna.

• Lista finns på driven.

• OM det det kommer mycket barn så får ni gå och hämta en häst till och då en häst som ni ser inte går så mycket på söndagar.

• Det ska alltid vara en vuxen med oavsett hur gammal du är när det är knatteridningen.

• Kom ihåg att ni har fika med er till barnen som rider.

• Vi tar endast emot swish, lappar ligger inne i klubbstugan i trä mappen.

• Hjälmar hämtar ni ut inne i sadelkammaren.

• Västar behövs inte när det gäller vid ledd häst.

• Ställ er antingen nere vid klubbstugan, rampen eller vid dörröppningen till ridhuset.

• Vi brukar gå 2 varv runt paddocken, 1 stort varv runt hela området(ungefär lika långt) Vid dåligt väder väljer man att gå två varv inne i ridhuset. Ibland kan man också gå längs trädraden upp till åkern och tillbaka.

Detta gäller för sommaren:

• Hästarna vilar 2 veckor efter avslutad termin.

• Sen får skötarna förtur att ta hand om hästarna för en kostnad per vecka.

OCH på Instagram allerumryttarforening

#allerumryttarforening
#allerumridskola

För ridskoleelever följa oss även på allerumridskola där mycket av infomationen hamnar.

Postadress:
Allerums RF - Ridsport